fbpx

Over mij

Ondernemer, verbinder en inspirator. Mijn missie: mensen dichterbij hun doelen brengen. 

Mijn verhaal

Oet Twente

Mijn verhaal begint in Twente, waar ik in 1983 geboren werd als zoon van Mees en Riet. Mijn lieve moeder zorgde voor het gezin en mijn vader was dominee. Pa was altijd aan het werk en had een groot hart voor zowel zijn gezin als de gemeente. Van deze eerste jaren in Enschede weet ik niet heel veel meer, maar het was toch een mooie, onbezorgde tijd! 

Ja, det is Kampen

Toen ik vier was verhuisde het gezin naar Kampen, waar ik opgegroeid ben. Ik kom uit een groot gezin met in totaal zeven kinderen en we gingen elke zondag twee keer naar de kerk. Hoewel ik nu niet meer naar de kerk ga en ik andere dingen geloof dan toen, kijk ik positief terug op mijn opvoeding en de gemeenschap waarin ik ben opgegroeid.

Als kind was ik altijd buiten, op ontdekkingstocht in de buurt. Op mijn 12e kwam ik in aanraking met een lokale dierenwinkel, de firma Boer, waar ik al snel allerlei klusjes deed. Hokken verschonen, uitponden, vakken vullen, en later ook heftruck rijden en klanten helpen. Bij Fa. Boer deed ik op jonge leeftijd al mijn eerste werkervaring op. Ik leerde er omgaan met klanten en ‘afmaken waar je mee bezig bent’. Bij Boer heb ik ruim 10 jaar gewerkt.

Mijn moeder overleed toen ik 14 was. Over haar leven maak ik de Rietcast, een podcast om haar te eren. 

Op kamers

Op mijn 17e ging ik op kamers, samen met mijn oudere broer Pieter. Ik begon aan de opleiding Personeel & Arbeid aan het Windesheim in Zwolle en was ondertussen regelmatig in de kroeg te vinden, bijvoorbeeld met m’n maatje John. Ik kwam nog vaak thuis maar had al wel mijn eigen leven. Na het afronden van de opleiding P&A was ik nog niet klaar voor de arbeidsmarkt en besloot om een sociologie master te gaan doen in Utrecht.  Dat ik later met een omweg weer terug zou komen bij het HRM vak kon ik toen nog niet bevroeden 🙂

200 boeken samenvatten 

Tijdens mijn studie had ik een hele toffe en leerzame bijbaan: het schrijven van uittreksels van studieboeken voor Studentsonly, een bedrijf dat destijds uittreksels verkocht. Ik mocht ruim 200 boeken samenvatten, vooral op het gebied van management, veranderkunde en marketing. Een mooie combinatie van geld verdienen en mezelf ontwikkelen!

Utereg m’n stadsie

Op de universiteit ging een wereld voor me open. Ik leerde er vragen stellen en met een wetenschappelijke bril naar de realiteit kijken. Statistiek was minder leuk maar zelfs daar haalde ik inzichten uit die ik nog steeds gebruik! In 2006 ging ik ook echt in Utrecht wonen, in een pand van de SSH op de 5e etage van de Schuylenburglaan. Ik herinner me nog dat ik, in de begintijd in Utrecht, iedereen groette op straat, zoals ik in Kampen gewend was te doen. Maar daar genas ik snel van, doordat niemand iets terug zei 🙂  

Tuinman

Na 200 boeken samenvatten en talloze uren achter de computer was ik wel een beetje klaar met binnenzitten. Om toch een zakcentje bij te verdienen ging ik mijzelf als tuinman verhuren. Lekker naar buiten, de handen uit de mouwen! Ik typte een eenvoudig briefje dat ik huis-aan-huis verspreide in de gegoede buurten van Utrecht. Al snel ging de telefoon rinkelen en binnen twee jaar tijd groeide mijn klantenkring naar 200 werkadressen in Utrecht en omstreken. Maar ik stond er niet alleen voor! Mijn goede vrienden Joren & Jochem schoten te hulp. Behalve tuinieren gingen we ook steeds vaker andere klussen in en om het huis doen. Ikea-meubilair in elkaar zetten, computers repareren, verhuizen, schilderen, woningen ontruimen en nog veel meer.

MijnStudent

In 2008 besloten Joren, Jochem en ik het eerste studentenklusbedrijf van Nederland te beginnen. MijnStudent was geboren! Een periode van explosieve groei volgde en we wisten ruim 10.000 klanten enthousiast te maken voor het werken met studenten. We maakten al snel de oversteek van de particuliere markt naar de zakelijke markt waar onze slimme klusstudenten, kantoorstudenten, verhuisstudenten en meer zeer in trek waren. Zo kwamen we in de facilitaire branche terecht.

Als vrienden uit elkaar

In 2012 ging Jochem bij MijnStudent weg om een nieuw bedrijf in de fitnessindustrie te starten, Unscared Crossfit. Joren begon in 2014 een nieuw bedrijf, Groenpand, een bedrijf dat vastgoed verduurzaamd. We gingen als vrienden uit elkaar, iets waar we nog steeds heel trots op zijn! Na het vertrek van mijn vrienden brak een zware tijd aan. Mijn rol in het bedrijf veranderde ingrijpend. Van de overzichtelijke en vertrouwde salesrol die ik altijd bekleed had, moest ik nu ineens veel meer rollen gaan bekleden. Ik werd een échte ondernemer, die van alle markten thuis moet zijn en iets weten van strategie, HR, legal, finance, marketing, ICT, enzovoorts. De strijd was zwaar, maar heeft me gemaakt wie ik nu ben: een echte allround ondernemer!

Eager People

In 2018 heb ik MijnStudent omgevormd naar Eager People om het bedrijf naar “the next level” te brengen. De naam Eager People werd bedacht samen met mijn vriend IJmert, die na maandenlang vruchteloos zoeken naar een naam, ineens uitriep: “Maar Gerhard, jullie zijn altijd zo eager, kan je daar niet iets mee!?” Het was een schot in de roos. Ik zette nog “People” achter het woord “Eager” om duidelijk te maken dat we een bedrijf zijn dat met én voor mensen werkt, en Eager People was geboren. 

Groeivoer

Omdat ik behoefte had aan sparringpartners die ook een bedrijf hadden, ging ik in 2015 dinertjes organiseren voor ondernemers. Ik noemde dat het Ondernemersdiner, en later werd dit Groeivoer. Tussen 2019 en 2022 organiseerde ik elke maand een fysieke bijeenkomst met de Groeiclub voor Ondernemers. Naast de bijeenkomsten ontstond in 2019 ook de Groeivoer Podcast waarmee ik in 2020 de BRN Dutch Podcast Award won. Kijk hier maar.

Audio marketeer 

Eager People draait inmiddels zelfstandig en Groeivoer loopt ook goed. Om mijn creativiteit kwijt te kunnen ben ik in 2022 begonnen als audio markteer. Omdat de term podcast te smal geformuleerd is, spreek ik over audio marketing.

In audio marketing komt al mijn kennis over ondernemerschap, groei, sales, marketing en natuurlijk podcast maken samen. Ik help organisaties om meer succesvol te zijn met de inzet van audio marketing. Dat kan voor interne doelen zijn (community building, betere interne communicatie) of voor externe doelen (meer klanten, meer naamsbekendheid). 

Liefde en levenskunst 

Ik ben gelukkig getrouwd met mijn liefje Pauline en we hebben 2 lieve dochtertjes, Fiene (2019) en Mirthe (2021). Ik heb hele lieve ouders, schoonouders, broers, zussen & aanhang een een aantal hele lieve vrienden. Ik kies er bewust voor zoveel mogelijk tijd te maken om de mensen die me dierbaar zijn vaak genoeg te zien! Na 16 jaar hebben we het mooie Utrecht achtergelaten en ingeruild voor het iets rustigere Zwolle.

Gezondheid is je grootste goed. Daarom werk ik bewust aan mijn gezondheid door minimaal 3 keer per week te sporten en bewust te eten. Wil je nog meer weten? Stuur me gerust even een berichtje 😉 

Kan ik je helpen?

Kan ik je  ergens bij helpen? Stuur me dan een berichtje of mail even naar [email protected]